Završni video projekta Picoki za sport

Počevši u prosincu 2018. godine dvogodišnji projekt Picoki za sport došao je do kraja. Ovo je bio projekt kojeg je provela Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca u suradnji s partnerima i koji je usmjeren je k osiguravanju i uključivanju djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u sportske aktivnosti, odnosno ovim projektom se osigurava besplatno pohađanje nogometnih, rukometnih, košarkaških i karate treninga, kao i treninga mješovite skupine za 70 djece i mladih, pripadnika ciljane skupine, od 5-18 godine.

U sklopu projekta dodatno je nabavljena oprema i rekviziti potrebni za rad sportskih klubova, te je opremljena teretana Športsko rekreacijskog centra u Đurđevcu. Za vrijeme trajanja projekta provedena je i medijska kampanja kojom se promovirao sport i kojom su se nastojali motivirati svi dobni uzrasti za uključivanje u sportske aktivnosti.

Ovaj video prikazuje aktivnosti Projekta UP.02.1.1.08.0039 Picoki za sport koji je ugovoren unutar natječaja „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ Europski socijalni fond, Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020., a provodi ga Zajednica sportskih udruga grada Đurđevac u suradnji s partnerima Gradom Đurđevcom, Nogometnim klubom Graničar Đurđevac, Rukometnim klubom Đurđevac, Košarkaškim klubom Mladost i Karate klubom Đurđevac. Ukupna vrijednost projekta i iznos bespovratnih sredstava je 997.352,29 kuna. Iznos potpore Europske Unije je 847.749,45 kuna odnosno 85% ukupnih prihvatljivih troškova, dok je preostalih 15% osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca.

Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda.<

Na samom kraju projekta željeli bismo se zahvaliti svoj djeci, svim trenerima, svim volonterima i svim sudionicima projekta na odvojenom vremenu, strpljenju i volji koju su pokazali da sport prigrle što je jače moguće. Želimo svima da se nastave baviti sportom i da u njemu ostanu što duže. Hvala vam svima!