Sportski programi u sklopu projekta Picoki za sport

U sklopu projekta Picoki za sport, kojeg provodi Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca u suradnji s partnerima Gradom Đurđevcom, Rukometnim klubom Đurđevac, Karate klubom Đurđevac, Školom nogometa grada Đurđevca i Košarkaškim klubom Mladost Đurđevac, predviđeno je da su djeca uključena u sportske aktivnosti sudjelovanjem u 5 sportskih programa: košarkaškom sportskom programu, rukometnom sportskom programu, nogometnom sportskom programu, sportskom programu karatea i sportskom programu male mješovite sportske škole.

Košarkaški sportski program obuhvaća treninge koji se održavaju za 3 uzrasta i to 4 puta tjedno po 1 sat. Prvi treninzi su započeli još 07. siječnja 2019. godine, a program će doprinijeti savladavanju košarkaških osnova, razumijevanju igre, razvoju unutarnje snage i otpornosti, te u stjecanju samopouzdanja potrebnog za uspjeh.

Rukometni sportski program obuhvaća treninge koji se održavaju za 3 uzrasta i to 4 puta tjedno po 1,5 sat. Prvi treninzi su započeli još 07. siječnja 2019. godine, a u sklopu programa moći će se naučiti osnovama rukometne igre kao što su na primjer tehnika pravilnog dodavanja, fintiranja, šutiranja, suradnje između dva igrača i tima. Ujedno će razviti motoričke sposobnosti, učiti se rukometnim pravilima te kroz druženje i igru napredovati u svojim vještinama.

Nogometni sportski program obuhvaća treninge koji se održavaju za 4 uzrasta i to 3 puta tjedno po 1,5 sati. Prvi treninzi su započeli još 07. siječnja 2019. godine, a u sklopu programa djeci će se prenijeti nogometno znanje i vrijednosti kao što su solidarnost, prijateljstvo, sportsko nadmetanje s uvažavanjem protivnika, timski rad.

Sportski program karatea obuhvaća treninge koji se održavaju za 2 uzrasta i to 4 puta tjedno po 1 sat. Prvi treninzi su započeli 07. siječnja 2019. godine, a program će omogućiti djeci stjecanje i usvajanje  vještine samoobrane i kontrole duha i tijela, a uz kondicijske treninge će se osigurati optimalno funkcioniranje kardiovaskularnog i lokomotornog sustava. Veliki značaj pri ovom sportskom programu daje se aerobnom treningu, vježbama snage i fleksibilnosti.

Sportski program male mješovite sportske škole obuhvaća treninge koji se održavaju za 1 uzrast i to 2 puta tjedno po 1 sat. Prvi treninzi su započeli 08. siječnja 2019. godine. Primarni cilj male sportske škole je da djeca kvalitetno provedu vrijeme u igri i vježbi koje utječu na dječje zdravlje, rast i razvoj te se na taj način kod djece razvija ljubav prema sportu.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca.