Raznim igrama i veselim druženjem na ŠRC-u Vlado Leščan Duspe obilježen Međunarodni dan sporta

Na datum 20. listopada na velebnom ŠRC-u Vlado Leščan Duspe u Đurđevcu Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca obilježila je Međunarodni dan sporta. Tim povodom organizirano je natjecanje u tradicionalnim sportovima, kao što su potezanje užeta, savladavanje poligona lopticom koju vodite palicom, nošenje jajeta odnosno loptice u žlici i nabacivanje kolutova. Odazvala su se mnogobrojna djeca iz klubova koji sudjeluju u projektu, a to su: Košarkaški klub Mladost, Rukometni klub Đurđevac, Nogometni klub Graničar, Karate klub Đurđevac te pripadnici male mješovite sportske skupine. Svi oni s veseljem su dočekali početak igara. Smijeha, veselja i zabave nije nedostajalo, a najboljim pojedincima dodijeljena su posebna priznanja za ostvareni rezultat.

Sve prisutne pozdravio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, kao i ravnatelj OŠ Đurđevac Danijel Domišljanović. Još su jednom podsjetili djecu na važnost bavljenja sportom i njegovu ulogu u zdravom životu. Kao dodatak, svim mališanima osiguran je i zdrav obrok te bočica vode.

Ovaj događaj je jedna od aktivnosti Projekta UP.02.1.1.08.0039 Picoki za sport koji je ugovoren unutar natječaja „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ Europski socijalni fond, Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020., a provodi ga Zajednica sportskih udruga grada Đurđevac u suradnji s partnerima Gradom Đurđevcom, Nogometnim klubom Graničar Đurđevac, Rukometnim klubom Đurđevac, Košarkaškim klubom Mladost i Karate klubom Đurđevac. Ukupna vrijednost projekta i iznos bespovratnih sredstava je 997.352,29 kuna. Iznos potpore Europske Unije je 847.749,45 kuna odnosno 85% ukupnih prihvatljivih troškova, dok je preostalih 15% osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca.

Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda.