Na svečanom otvorenju Športsko rekreacijskog centra „Vlado Lešćan – Duspe“ predstavljanje projekta i sportova iz projekta „Picoki za sport“

Športsko rekreacijski centar Vlado Lešćan – Duspe svečano je otvoren dana 28. travnja 2019. godine, a suncem okupan dan je na svom otvorenju ugostio članice Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca, brojnu djecu i građane, te nogometne utakmice raznih selekcija Škole nogometa grada Đurđevca.

Športsko rekreacijski centar „Vlado Lešćan – Duspe“ otvorili su Hrvoje Janči, gradonačelnik Grada Đurđevca, Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca, Zorislav Srebrić, savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza i Ivan Juričić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca uz pomoć brojne djece.

Tom prilikom ujedno je promoviran projekt „Picoki za sport“ gdje je djeci podijeljeno 450 kompleta koji se sastoje od majice, trenirke, jakne i ruksaka, a svi oni na sebi sadržavaju logo i oznake EU vidljivosti. U znak svečanog otvorenja pušteno je 450 balona.

Projekt „Picoki za sport“ ugovoren je unutar natječaja „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ Europski socijalni fond, Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020., a provodi ga Zajednica sportskih udruga grada Đurđevac u suradnji s partnerima Gradom Đurđevcom, Školom nogometa grada Đurđevca, Rukometnim klubom Đurđevac, Košarkaškim klubom Mladost i Karate klubom Đurđevac. Projekt se provodi u razdoblju od 21. prosinca 2018. godine do 21. prosinca 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta i iznos bespovratnih sredstava je 997.352,29 kuna. Iznos potpore Europske Unije je 847.749,45 kuna odnosno 85% ukupnih prihvatljivih troškova, dok je preostalih 15% osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projektom se osigurava besplatno pohađanje nogometnih, rukometnih, košarkaških i karate treninga, kao i treninga mješovite skupine za 70 djece i mladih, pripadnika ciljane skupine, od 5-18 godina. Glavni ciljevi Projekta „Picoki za sport“ su razvoj motoričke i funkcionalne pripreme djece radi daljnjeg učenja i sportskog usavršavanja, sprječavanje njihove socijalne isključenosti, omogućavanje stjecanja zdravih navika, stjecanja raznih vještina poput jačanja samopouzdanja, timskog rada, planiranja, suradnje, podizanje motivacije, savladavanja stresa.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.